venerdì 25 marzo 2022

aprilski Koroški kulturni dnevi v Ljubljani

 Pred aprilskimi Koroškimi kulturnimi dnevi v Ljubljani (KKD-Lj)


Ker nas le dva tedna loči od pričetka letošnjih KKD-Lj in ker smo celovški in ljubljanski soorganizatorji skupno kar enajstih (!) prireditev v sklopu te manifestacije najrazličnejših oblik (po)ustvarjalnosti koroških rojakov uskladili še nekaj podrobnosti, lahko razpošljem pripetek s celotnim predvidenim programom za čas od 6. do 28. aprila ter tudi že nekaj promocijsko-informativnega gradiva za nekatere dogodke. Glede na prejšnja, po e- ali navadni pošti razposlana vabila v našem Klubu že sprejemamo prijave udeležencev posamičnih dogodkov, v Klubu, Mini-teatru in v Cankarjevem domu pa so zdaj že na voljo tudi vstopnice.

Plačljive, in sicer po 10 evrov, so le vstopnice za koncert v Cankarjevem domu v nedeljo, 10. aprila ob 19h. Člani Kluba koroških Slovencev v Ljubljani lahko – tako kot prejšnja leta - vstopnice dobijo po polovični ceni. K dosedanjim navodilom za rezervacijo in prevzem vstopnic dodajam le še to, da bodo pred dvorano v Cankarjevem domu, kakor tudi v Mini teatru in v »Skladovnici« vstopnice prevzeli tričetrt do četrt ure pred pričetkom posamezne prireditve.

Po nekajdnevni odsotnosti se tokrat omejujem le na povabilo, da si zabeležite čas za obisk ene, dveh, treh … ali vseh enajstih gostovanj naših Korošic in Korošcev. Zaradi pravočasnega današnjega razpošiljanja e-vestičk naj niti ne naštevam čezmejno povezovalnih dogodkov v najširšem skupnem slovenskem prostoru v preteklih in prihodnjih nekaj dneh. Ne glede na ugotovitev/zapoved, da/naj v vojni muze molčijo, vsaj pri nas ni tako. Kar pa ne spremeni dejstva, da si po največjih zmožnostih ne prizadevamo za končanje enomesečne morije, ki jo nad Ukrajinci in tudi Rusi ter drugimi narodi povzroča delirij kremeljskega ras-putina.

    Vsem vam in vsakomur od vaših bližnjih lep pozdrav!

    Janez Stergar, Klub koroških Slovencev v Ljubljani

ob pomoči Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Inštituta za narodnostna vprašanja v Ljubljani ter Slovenske matice

p.s.: Krog prejemnikov Korotanskih e-novičk skoraj vsakič povečamo za kakšno ime, par pošt pa se vrne zaradi zatrpanosti poštnih predalov, prehudih spletnih filtrov ali spremembe e-naslovov. - Vsakič je možno, da kaj pomembnega pri najavah izpustim(o) ali pa da kakšen datum, uro ali drug podatek zapišemo napačno. Zato priporočamo preverjanje po drugih virih. - Z obratno e-pošto se lahko kadarkoli odjavite z naše interne klubskih prejemnikov teh novičk.

Nessun commento:

Posta un commento