lunedì 9 maggio 2022

Fwd: v sredo Branko Marusic - Izza spominov v sredo, 11.. 5 Kulturni dom GO

 

  1. TISKOVNO POROČILO




SREČANJE Z AVTORJI 2022

Gost večera: novogoriški zgodovinar BRANKO MARUŠIČ

Avtor knjige »IZZA SPOMINOV. O DOGODKIH IN LJUDEH«

Sreda, 11. maja 2022 ob 18. uri

Kulturni dom v Gorici




V okviru tradicionalnih srečanj z avtorji, ki jih prireja Kulturni dom v Gorici (ul. Brass, 20 - Italija), bo v sredo, 11. maja 2022 ob 18. uri, gost večera novogoriški zgodovinar Branko Marušič, avtor knjige »Izza spominov. O dogodkih in ljudeh« (Zgodovinski inštitut Milka Kosa - 2021). Z avtorjem se bo pogovarjal goriški novinar Rudi Pavšič iz Gorice, medtem ko bosta uvodno besedo ob tej priložnosti podala predsednik Kulturnega doma Gorica Igor Komel in dr. znanosti na zgodovinskem inštitutu »Milka Kosa«, Petra Kolenc iz Nove Gorice.


Zgodovinar prof. dr. Branko Marušič se v svoji najnovejši knjigi »Izza spominov. O dogodkih in ljudeh« osredotoča na protagoniste iz zasebnega (družinskega) in javnega življenja, skratka osebnosti, ki so bili pomemben gradnik tako njegovih osebnih prijateljstev kot tudi sicer pomembni tvorci goriškega, primorskega in širše slovenskega kulturnega prostora. Opazuje jih kot (mikro)zgodovinar, ki vestno beleži pomembne dogodke v stiku zasebnega z javnim.


Srečanje prirejata Kulturni dom v Gorici, Zrc Sazu Nova Gorica in Slovenska kulturno gospodarska zveza.

Vstop prost. Za informacije: Kulturni dom Gorica tel. 0481 33288 - info@kulturnidom.it.


Pobudniki opozarjajo udeležence na upoštevanje zakonskih predpisov v zvezi s koronavirusom (uporaba zaščitnih mask FFP2).

 


Gorica, 4. maj 2022

Nessun commento:

Posta un commento