mercoledì 18 maggio 2022

Fwd: Kababaretke v torek v Gorici pred-dogodek KOMIGO

 TISKOVNO SPOROČILO




NAGRADNI PRED-DOGODEK »KOMIGO 2022«

Kabaretni večer »KABABARETKE«

Torek, 24. maja 2022 ob 20.30

v KULTURNEM DOMU GORICA




V torek, 24. maja 2022 s pričetkom ob 20.30, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass 20 – Italija) na sporedu nagradni pred-dogodek letošnjega festivala komičnega gledališča »Komigo 2022«, in sicer kabaretni večer »Kababaretke«. Na odru se nam bodo predstavile Irene Pahor, Tjaša Ruzzier, Martina Krapež, in Martina Feri.


Štiričlanska ženska kabaretna skupina je nastala malo za šalo malo za hec, vendar si je z leti zastavila jasen cilj: namerno sproščanje endorfinov. Irene Pahor, Tjaša Ruzzier in Martina Krapež vam bodo postregle z dovtipi, parodijami, plesno-glasbenimi prizori, karikaturami in politično satiro ob spremljavi majsko razpoložene pevke in pianistke Martine Feri. Poleg že vpeljanih likov, kot so baročno obdarjena Dolly, mojstrska prevajalka dr. prof. Bertoki in zafrustrirana Mariuča je prisotnost zagotovila tudi ugledna zamejska osebnost.


Vstop prost (prostovoljni prispevki). Za dodatne informacije in rezervacije: Kulturni dom v Gorici (ul. Brass 20, tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it). Vstop v dvorano bo možen z FFP2 masko.


Vpisovanje abonmajev Komigo poteka (vse do 26. maja 2022) pri blagajni Kulturnega doma v Gorici (ul. Brass 20 – tel +39 0481.33288) vsak delavnik od 9.00 do 13.00 in od 15.00 do 18.00 ure. Cena abonmaja (sedem predstav) je: 60,00 €, znižani (upokojenci, študenti) 50,00 €.


Festival Komigo, komično gledališče v slovenskem, italijanskem in furlanskem jeziku, prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju z združenjem Kudus - Kulturnim domom Nova Gorica, s Slovenskim stalnim gledališčem (SSG) iz Trsta, z Glasbeno matico, z Operno akademijo Santa Croce iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi: Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha ter Društvo beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so: Dežela Furlanija Julijska krajina, Občine Gorica, Nova Gorica, Doberdob in Sovodnje ob Soči ter Urad Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, Slovensko kulturno gospodarska zveza (SKGZ) in Fundacija goriške hranilnice.


Nessun commento:

Posta un commento