sabato 3 dicembre 2022

Don Alberto 90-letnik - srečanje v petek 9.12. ob 18. uri Kulturni dom Gorica

 TISKOVNO SPOROČILOSrečanje z Don Albertom De Nadaijem

ob njegovi 90-letnici

Petek, 9. decembra 2022 ob 18. uri

KULTURNI DOM v GORICI
V petek, 9. decembra 2022 ob 18. uri, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass, 20), srečanje z goriškim župnikom - delavcem Don Albertom De Nadaijem, ob njegovi 90-letnici. Z njim se bo pogovarjal goriški novinar in pisatelj Andrea Bellavite, medtem ko bo uvodno misel podal predsednik Kulturnega doma Igor Komel.

Don Alberto De Nadai je na Goriškem stvaren simbol solidarnosti in vzajemnosti, saj je vse svoje življenje dobesedno »daroval« bližnjemu, oziroma »zadnjim« na družbeni lestvici: revežem, zapornikom, emigrantom, itd. V letih ’80 je bil med osrednjimi pobudniki ustanovitve socialne zadruge Arcobaleno v Gorici, ki se je v naslednjih desetletjih izkazala, kot nadvse pomembno in dobrodošlo zatočišče mnogim, ki jim življenjska pot ni bila posejana s cvetjem. Don Alberto je pri raznih socialnih, mirovnih in solidarnostnih pobudah redno sodeloval z mnogimi goriškimi ustanovami, kamor gre prišteti tudi sodelovanje s Kulturnim domom v Gorici in kulturno zadrugo Maja (Sonce miru, »Kdor takoj pomaga, dvakrat pomaga«, Manifestacija za mir »6. avgust – Hirošima '45« itd.).

Svojevrstni večer prirejata Kulturni dom v Gorici in kulturna zadruga Maja iz  Gorice, (v okviru projekta »Čedermaci našega časa»), v sodelovanju z goriškim Odborom za mir, združenjem Apertamente, zadrugo Arcobaleno in združenjem »1001« ter pod pokroviteljstvom Dežele Fjk.


Nessun commento:

Posta un commento