venerdì 21 ottobre 2022

Mednarodni koncert: zbor iz Švice in Freevocies iz Koprvnega - Kulturni dom Go v nedeljo, 23.10.

 TISKOVNO SPOROČILO




Koncert »NAGRADA KOMIGO 22«

»ROKOVANJE KULTUR «

Gosta: mladinska zbora KNABENKANTOREI iz Švice

in FREEVOICES iz Koprivnega

Nedelja, 23. oktobra 2022 ob 18. uri

v Kulturnem domu v Gorici




V nedeljo, 23. oktobra 2022 ob 18. uri bo v veliki dvorani Kulturnega doma v Gorici (ul. Brass 20 - Gorica, Italija), svojevrstni glasbeni dogodek: koncert »Rokovanje kultur 2022«, na katerem se bosta predstavila mladinska zbora Knabenkantorei iz Basela (Švica) in Freevoices iz Koprivnega (pri Gorici).


»Petje je prijateljstvo« - pod tem geslom se člani moškega mladinskega zbora Knabenkantorei  iz Švice že več kot 90 let dvakrat tedensko srečujejo v dvorani Bischofshof na baselskem Münsterhüglu, da bi skupaj vadili in pripravljali mala in velika dela zborovske literature. Sadove tega dela redno predstavljajo na koncertih doma in v tujini. V skoraj sto letih obstoja je Knabenkantorei Basel zaslovel daleč prek meja mesta. Tokrat se nam bo prvič  predstavil tudi na Goriškem, na odrskih deskah Kulturnega doma 


Mladinska skupina Freevoices iz Koprvnega, katero sestavlja približno trideset mladih iz cele dežele, izvaja intenzivno koncertno dejavnost s tematskimi predstavami v slogu "show-choir", kjer je petje združeno s scenskimi in koreografskimi prizori. Prav zaradi te značilnosti, ki je njihov prvotni zaščitni znak, so Freevoices v zadnjih letih izvedli več kot 150 koncertov in predstav, nekateri od njih pa so okronali s sodelovanjem z umetniki, kot so Moni Ovadia, Lucilla Galeazzi in Vinicio Capossela.


Svojevrstni mednroni koncert prirejajo v skupne sodelovanju Kulturni dom Gorica, (nagrada zvestim abonentom Komigo 22), kulturna zadruga Maja iz Gorice (v okviru glasbenega festivala »Across the border  - Odkrivajmo talente«), združenje Incanto iz Koprivnega, fundacija Pro Helvetia iz Švice, kulturno društvo We are singing iz Švice, ter s pokroviteljstvom in podpori Dežele Furlanije Julijske krajine in Fundacije goriške hranilnice.


Vstopnina s prostovoljnimi prispevki. Za dodatne informacije: Kulturni dom Gorica, ul. Brass 20, 34170 Gorica, Italija (T + 39 0481 33288, E info@kulturnidom.it, www.kulturnidom.it).



Nessun commento:

Posta un commento