martedì 7 marzo 2023

Komigo baby Rdeča Kapica - v nedeljo ob 11. uri v Gorici

 TISKOVNO SPOROČILO




KOMIGO BABY 2022/23

MAMA, OČKA...gremo v gledališče!

Sedma predstava »RDEČA KAPICA«

v nedeljo, 12. marca 2023 ob 11. uri – Kulturni dom Gorica




V nedeljo, 12. marca 2023, ob 11. uri bo v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass 20 – Italija), v okviru niza gledaliških predstav za otroke »Komigo baby 2022/23 - Mama, očka... gremo v gledališče!«, predstava »Rdeča Kapica«, v priredbi kulturnega športnega društva Štumf iz Ljubljane. V glavnih vlogah nastopata Luka Cimprič in Anže Zevnik. Režiser predstave pa je  Dejan Spasić.


Predstava Rdeča Kapica je zasnovana kot zgodba dveh klovnov (Marjan in Brane), ki ju otroci zasačijo na prizorišču en teden prezgodaj. Predstava se mora začeti, Marjan in Brane se morata nekako znajti, pa čeprav pravljice o Rdeči kapici še ne znata čisto »na pamet«. Na razpolago imata staro knjigo pravljic, gledališko stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov (vrv, klobuki, glasbila ...) in seveda sebe - svojo domišljijo. Po klovnskem uvodu se predstava presenetljivo zasuče v mjuzikl, ko se Rdeča kapica in volk srečata v gozdu in se nadaljuje kot lutkovna predstava, ko Marjan med igranjem Rdeče kapice, ki zaspi v gozdu, tudi sam zaspi na odru! Potem, ko se Marjan končno zbudi, jima s pomočjo mnogih preoblek, uspe odigrat vse vloge; in tudi s pomočjo otrok pravljico in predstavo pripeljat do srečnega konca.


Festival Komigo baby, že deseto leto zapored uspešno prireja Kulturni dom Gorica, v sodelovanju z ZSKD, AŠZ Dom Gorica in kulturno zadrugo Maja, pod pokroviteljstvom SKGZ in s podporo Dežele FJK, Fundacije Goriške hranilnice, Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Občine Gorica.


Za vse podrobnejše informacije in rezervacije se lahko zainteresirani obrnejo na urad Kulturnega doma v Gorici (tel. +39 0481 33288 – info@kulturnidom.it). Vstopnina: otroci € 5,00; spremljevalci, bratje in sestre € 3,00.



Nessun commento:

Posta un commento