martedì 7 marzo 2023

8. in 9. 3. v Gorici Kulturni dom - koncert skupine Freevoices

 Izredno zanimanje za koncerta skupine FREEVOCIES

(razprodane vse vstopnice)

 V sredo, 8. in ponovitev v četrtek, 9. marca 2023 (ob 20.30)

KULTURNI DOM GORICA




Za uvodno izvenabonmajsko prireditev »Komigo 23«, oz. koncert skupine Freevocies iz Koprivnega z naslovom »Noi siamo il tempo – Mi smo čas«, ki bo na sporedu v sredo, 8. marca (s ponovitvijo v četrtek, 9.3. vedno ob 20.30), vlada izredno zanimanje, saj so vse razpoložljive vstopnice za oba večera v hipu pošle. Dvodnevno glasbeno doživetje sodi v okvir praznovanja »8. marca - Mednarodnega dneva žena«, ki ga v skupnem sodelovanju prirejajo Kulturni dom v Gorici, zadruga Coop Allenaza 3.0 iz Gorice, kulturna zadruga Maja (Across the border), društvo SOS Rosa iz Gorice, združenje Anpi /Vzpi in združenje InCanto iz Koprivnega, s pokroviteljstvom občin Gorica in Nova Gorica (EPK 2025), SKGZ, Dežele FJK, Goriške fundacije Carigo in bančnim zavodom Cassa Rurale FVG iz Ločnika. 


Mladinsko skupino Freevoices iz Koprivnega sestavlja približno trideset mladih, v glavnem deklet. Zbor izvaja intenzivno koncertno dejavnost s tematskimi predstavami v slogu "show-choir", kjer je petje združeno s scenskimi in koreografskimi prizori. Prav zaradi teh značilnosti, ki so njihov osnovni zaščitni znak, so Freevoices v zadnjih letih izvedli več kot 150 koncertov in predstav, nekatere od njih pa so okronali s sodelovanjem z umetniki, kot so Moni Ovadia, Lucilla Galeazzi in Vinicio Capossela. Pod taktirko Manuele Marussi, se nam bodo na odru Kulturnega doma v Gorici predstavili s posebnim, novim in mladostno obarvanim programom »Noi siamo il tempo (Mi smo čas)«, ki je naravnan na socialno enakopravnost in naravoslovno tematiko, oz. za varovanje narave. 


K zgornjemu naj dodamo, da je v goriškem Kulturnem domu v polnem teku vpisovanje abonmaja za letošnjo, dvajseto, jubilejno izvedbo festivala Komigo ’23. Prvi dogodek v letošnjem abonmaju bo na sporedu v torek, 14. marca in sicer predvajanje nemega humornega filma »What happened to Jones? 1926« (Kaj se je pripetilo Jonsu?).



Nessun commento:

Posta un commento