venerdì 24 marzo 2023

Komedija Fantovščina v torek, 28.3.2023, v Gorici (IT) Kulturni dom

 Festival Komičnega gledališča “KOMIGO 2023”

Druga predstava

»FANTOVŠČINA«

Torek, 28. marca 2023 ob 20.30

KULTURNI DOM GORICA




V
torek, 28. marca 2023 s pričetkom ob 20.30, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul, Brass 20), v okviru 20. trojezičnega Festivala komičnega gledališča »Komigo 2023«, druga predstava, in sicer komedija »Fantovščina«, v režiji Dejana Batoćanina, v priredbi SiTi Teatra iz Ljubljane. V glavnih vlogah nastopajo Žan Papič, Gašper Bergant in Sašo Stare.


Leta divjaštva so za njimi. Sveži tridesetletniki, zreli najstniki in zeleni možje za katerimi so leta divjaštva mimo in jim odgovornost močno trka na vrata, so primorani sprejeti življenjsko pomembne odločitve. 

Hudomušni Sašo, navihani Žan in vedno črni Gašper. Gre za tri dokaj lepe mladeniče, genijalce oziroma loleke povprečnega izgleda, ki poskušajo razumeti življenje okrog sebe. V predstavi Fantovščina bodo delili fantastične nasvete za samske kot tudi za tiste, ki so že v zvezi. A ste se kdaj želeli smejat svoji propadajoči zvezi? Zdaj se lahko. Najprej štalca pol pa kravca? Cene štalc so nedosegljive, kravce pa še ni. Čas je za prvo inventuro življenja.

Nič več žurk in ponočevanj. Punca, poroka, služba. Kredit. Nič več neuspelih poskusov.


Vstopnina: redni 15,00 €; znižani (upokojenci, študenti, brezposelni) 10,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it. 


Festival Komigo prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju s teatrom SNG Nova Gorica, z Kulturnim domom Nova Gorica, s Slovenskim stalnim gledališčem (SSG) iz Trsta, z Glasbeno matico, z Glasbeno akademijo Santa Croce iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi: Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, pihalni orkester Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha ter Društvo beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so občine Gorica, Nova Gorica (EPK 2025), Sovodnje ob Soči in Doberdob ter Slovensko kulturno gospodarska zveza (SKGZ). Finančno prispevajo Dežela FJK, Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Fundacija goriške hranilnice.


Nessun commento:

Posta un commento