domenica 12 marzo 2023

Komični nemi film - KOMIGO - v torek, 14.3. v Gorici Kulturni dom

 TISKOVNO SPOROČILO




Prične se festival Komičnega gledališča “KOMIGO 2023”

PRVIČ - Predvajanje nemega humornega filma iz leta 1926

»WHAT HAPPENED TO JONES«

Torek, 14. marca 2023 ob 20.30

KULTURNI DOM GORICA





V
torek, 14. marca 2023 s pričetkom ob 20.30, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul, Brass 20), prava smejalna evforija, »prvič« v okviru 20. trojezičnega Festivala komičnega gledališča »Komigo 2023«, in sicer predvajanje nemega humornega filma Williama A. Seiterja »What happened to Jones« (Kaj se je pripetilo Jonesu) iz leta 1926. Film v Kulturnem domu bo potekal »po starem«, kar pomeni, da bo filmsko predstavo spremljala glasba v živo. To bo opravil orkester Zerorchestra iz Pordenona, katerega sestavljajo: Juri Dal Dan (dirigent in klavir), Mirko Cisilino (trobenta in pozavna), Luca Colussi (bobni), Luca Grizzo (tolkala in zvočni efekti), Didier Ortolan (klarinet), Gaspare Pasini (saksofon), Romano Todesco (kontrabas) e Luigi Vitale (vibrafon). Ob izidu,             leta 1926, je bil film proglašen »za najboljši komični film sezone«.  


Tom Jones je bogat mladenič trdnih in zdravih načel. Na predvečer svoje poroke, se zaradi skušnjave prijatelja Ebenezerja Goodlyja, udeleži igre pokra. Toda večer prekine policijska racija: prijatelja se skrijeta v turško kopel, da bi se izognila aretaciji. Iz nje izstopita preoblečena v ženski. Vendar policija najde Tomovo denarnico in ga policisti gredo iskat v hišo njegovega dekleta. Medtem sta ubežnika v Ebenezerjevi hiši, kjer se Tom preobleče v oblačila prijateljevega brata, škofa, ki bi moral opraviti poročni obred. Toda duhovnik se ne prikaže in Tom se skupaj z nevesto usede v avto. Končno, v avtomobilu, pri polni hitrosti, da bi ubežal policiji, škofu uspe opraviti obred.


Vstopnina: redni 7,00 €; znižani (upokojenci, študenti, brezposelni) 5,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it. 

Vpisovanje abonmajev Komigo  pa poteka (vse do 14. marca 2023) pri blagajni Kulturnega doma vsak delavnik od 9.00 do 13.00 in od 15.00 do 18.00 ure. Cena abonmaja (sedem predstav): redni 65,00 €, znižani (upokojenci, študenti, brezposelni) 50,00 €.


Festival Komigo prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju s teatrom SNG Nova Gorica, z Kulturnim domom Nova Gorica, s Slovenskim stalnim gledališčem (SSG) iz Trsta, z Glasbeno matico, z Glasbeno akademijo Santa Croce iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi: Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, pihalni orkester Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha ter Društvo beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so občine Gorica, Nova Gorica (EPK 2025), Sovodnje ob Soči in Doberdob ter Slovensko kulturno gospodarska zveza (SKGZ). Finančno prispevajo Dežela FJK, Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Fundacija goriške hranilnice.


Nessun commento:

Posta un commento