lunedì 11 aprile 2022

Slovenia 2022: anno delle elezioni - invito alla tavola rotonda

 “Slovenija 2022: leto izbir”

Vabilo na okroglo mizo



Slovenska kulturno-gospodarska zveza v sodelovanju z Združenjem Darko Bratina in Kulturnim domom Gorica prireja okroglo mizo z naslovom "Slovenija 2022: leto izbir", ki bo v torek, 12. aprila 2022, ob 18. uri v mali dvorani Kulturnega doma v Gorici.

Slovenski volivci se bodo v letu 2022 odpravili na volišča kar trikrat: najprej 24. aprila na državnozborske volitve, jeseni pa bodo izbirali najprej predsednika republike in nato nove župane.

Na debatnem večeru bosta sodelovala odgovorni urednik revije Mladina Grega Repovž in odgovorni urednik Sobotne priloge Dela Ali Žerdin, ki bosta spregovorila o predvolilnem političnem stanju v Sloveniji z razširjenim pogledom na mednarodno krizo, ki jo zaznamuje vojna v Ukrajini. Z uglednima gostoma se bosta pogovarjala Marko Marinčič in Rudi Pavšič.

Grega Repovž (1972) je odgovorni urednik tednika Mladina, ki ga vodi že od leta 2006. Pred tem je bil novinar in komentator dnevnika Dela ter Sobotne priloge. Med leti 2001 in 2011 je bil predsednik Društva novinarjev Slovenije. 

Ali Žerdin (1965), je urednik Sobotne priloge Dela. Sodeloval je s časopisom Tribuna, Radiem Študent in tednikom Mladina, pri katerem je bil tudi namestnik odgovornega urednika. Bil je tudi urednik priloge Objektiv in odgovorni urednik časnika Dnevnik. Leta 2008 je prejel nagrado Društva novinarjev Slovenije. Žerdin je avtor knjig MMXX: leto nevarne bližine in MMXXI: leto nevarnih mutacij, v katerih se ukvarja z vprašanjem, kako so se slovenske oblasti lotile zamejevanja pandemije covid-19.

Nessun commento:

Posta un commento