sabato 9 aprile 2022

M. Nemec ha visitato il Centro Culturale di Gorizia

       Tiskovno poročilo


Kandidat Matjaž Nemec obiskal Kulturni dom v Gorici

M. Nemec: »Med matico in zamejstvom nujno čvrsto sodelovanje!«


Slovenski poslanec Matjaž Nemec, ki se bo na državnozborskih  volitvah 24. aprila potegovali za ponovno izvolitev na listi Socialnih demokratov (SD) v volilnem okraju Nova Gorica center, je pred dnevi  v spremstvu državnega svetnika Tomaža Horvat, obiskal goriški Kulturni dom.  Ob tej priložnosti so ju sprejeli člani Upravnega odbora doma, v spremstvu novega pokrajinska predsednika Skgz za Goriško , Marina Marsiča.

Predsednik Kulturnega  dom, Igor Komel je uglednima gostoma, predstavil široko paleto dejavnosti ene izmed osrednjih slovenskih ustanov v centru Gorice, ki jo sicer dobro poznata,  s posebnim poudarkom na lanskoletnem novembrskem  praznovanju  40-letnice (1981 – 2021). »Kulturni dom od leta 1981 dalje, je bil arhitekt - graditelj mostov in po svojih najboljših  močeh prispeval k oblikovanju in poglabljanju vezi med Goričani različnih narodnosti, kot tudi med obema Goricama« je dejal predsednik Komel.

Poslanec SD Matjaž Nemec, dober poznavalec  zamejske stvarnosti, za katero je našel čas tudi  med volilno komapanijo, je že v samih uvodnih besedah izpostavil pomembnost čvrstega sodelovanja   med matico in zamejstvom na vseh družbenih področjih, kar  je bistvenega pomena za  skupni napredek celotnega slovenskega kulturnega prostora. Tako kandidat Socialnih demokratov M. Nemec, kot državni svetnik Tomaž Horvat, sta v nadaljnjem pogovoru izpostavila leto 2025, ko bosta obe Gorici Evropska prestolnica kulture, saj bo slednje vsestransko prispevalo za vsestranski družbeni razvoj širšega goriškega območja.

Ob zaključku so  člani upravnega odbora Kulturnega doma nezanemarljiv detajl, da v polni slovenski vsedržavni volilni kampaniji, novogoriški kandidat SD Matjaž Nemec, ni pozabil na zamejski prostor, na katerega je tako z delovno - političnega vidika, kot osebnega močno navezan.  


Nessun commento:

Posta un commento