giovedì 14 aprile 2022

Jutri, petek, 15.4. razstava Bogdana Butkoviča na Lokvah (nad Novo Gorico)

 TISKOVNO SPOROČILO




Jutri odprtje razstave

goriškega slikarja BOJANA BUTKOVIČA na LOKVAH

Petek, 15. aprila 2022 ob 18.00 uri

 




V petek, 15. aprila 2022 ob 18.00 uri, bodo na Lokvah (nad Novo Gorico) v galeriji gostilne Lokve odprli samostojno razstave  slikarja Bogdana Butkoviča iz Sovodenj ob Soči (Gorica).


Bogdan Butkovič se je rodil leta 1950 v Sovodnjah ob Soči. Končal je študij na goriški slovenski trgovski šoli. Kot slikar je samouk. Razstavljati je začel v skupini slovenskih goriških slikarjev mlajše generacije. Udeležil se je nekaj skupinskih razstav, razstavljal pa je tudi samostojno.

V svojih delih skuša Bojan Butkovič najti odgovor bivanjskemu nemiru z neprekinjeno eksperimentacijo. Njegova iskanja so skoraj izključno osredotočena na osnovno funkcijo, ki ima barve v slikarskem delu mišljene predvsem kot homogena kromatska gmota. Iz izlivov slednje po slikarskem platnu se rodijo oblike in barvni efekti po odvisnosti naravnih zakonov, ki se nam zdijo muhasti in neprevedljivi samo zato, ker jih še ne poznamo dokončno.


Razstava, katero prireja Turistično društvo Lokve, v sodelovanju z gostilno Lokve in Kulturnim domom v Gorici, bo odprta vse do 15.  maja 2022.


Nessun commento:

Posta un commento