mercoledì 22 febbraio 2023

Tomorrow Logo-Motorična soba - presentazione giovedì 23..2 a Gorica - Centro culturale

 ISKOVNO SPOROČILO




Predstavitev

LOGO-MOTORNE SOBE

Četrtek, 23 februar 2023 ob 18. uri

KULTURNI DOM GORICA




V četrtek, 23. februarja 2023, ob 18. uri, bo v Kulturnem domu v Gorici (Ul. I. Brass, 20 - Italija), predstavitev Logo-motorne sobe. Projekt, ki se je rodil iz zamisli raziskovalke iz Gorice Serene Zanolle (dr. multimedijskih komunikacij in podporna učiteljica), uvaja inovativno metodo poučevanja/učenja. Delovne ure bodo na voljo v italijanskem, slovenskem in angleškem jeziku.


Logo-motorna soba (LMS)  je sistem strojne in programske opreme, ki omogoča preoblikovanje učilnice ali katerega koli podobnega prostora v multimodalno interaktivno okolje za učenje in komunikacijo. Učilnica, brez stolov, miz in table, se spremeni v vsebino zvokov, glasbe, besed, šumov, ki se aktivirajo z gibanjem učencev po prostoru. Tako se morajo učenci premikati, gibati, raziskovati prostor in poslušati zvoke, ki jih aktivira njihovo gibanje, s čimer si povrnejo sposobnost učenja skozi telo in potencial svojih kretenj (motorično znanje).


Povezava za prijavo in udeležbo na dogodku: https://digitnetwork.it/stanza-logomotoria/


Predstavitev prirejajo v skupnem sodelovanju ustanova BlueDigit (Next Generation), Kulturni dom Gorica in kulturna zadruga Maja iz Gorice  (Odkrivajmo talente). Vstop prost.


Nessun commento:

Posta un commento