domenica 30 aprile 2023

v torek Ambra Marega - razstava v torek, 2. 5. ob 18. uri Kulturni dom Gorica

 


SPOROČILO ZA MEDIJE




Otvoritev razstave

»TRANSFIGURACIJE«

slikarke AMBRE MAREGA

V GALERIJI KULTURNEGA DOMA V GORICI

Torek, 2. maja 2023, ob 18. uri




V torek, 2. maja 2023 ob 18. uri, bo v galeriji Kulturnega doma v Gorici (Ul. Brass, 20 - Italija), odprtje samostojne razstave »Trasfigurazioni - Transfiguracije« slikarke Ambre Marega iz Tržiča. Umetnico bosta na otvoritveni slovesnosti predstavila umetnik Manuel Grosso in publicist Vili Prinčič.


Ambra Marega, ki je doma iz Tržiča, je sicer bolj znana kot oblikovalka notranjih prostorov kot pa slikarka. Kot je sama povedala, je čutila nagnjenje do slikanja že kot najstnica, zato se je udeleževala strokovnih tečajev, ki so jo popeljali v svet figuralne umetnosti, kjer se je soočila z različnimi tehnikami, od akvarela pa do slikanja na steklo, in ne nazadnje do slikanja z ogljem. Življenjske okoliščine in delovne obveznosti so jo popeljale v nekoliko drugačen svet, čeprav se le-ta nahaja zelo blizu likovne ustvarjalnosti. To je svet oblikovanja in urejanja prostorov, ki ji je prinesel veliko osebnega zadoščenja in tudi veliko priznanj. Vsi ti dekorativni posegi in njen smisel za optimalno razporeditev stanovanjske opreme samo poudarijo njeno izostreno umetniško žilico. Slikarski umetnosti se je ponovno približala pred desetimi leti, ko so jo k temu spodbudili nekateri prijatelji iz umetniških krogov. V njenih stvaritvah so opazili povsem drugačen način vpletanja svetlobe, sloga in tehnike.


Razstava, katero prirejajo v skupnem sodelovanju Kulturni dom v Gorici in kulturna zadruga Maja (v okviru projekta »Odkrivajmo talente«), s podporo Dežele Furlanije Julijske krajine, bo odprta vse do 8. maja 2023 po sledečem urniku: (od ponedeljka do petka) od 10.00 do 13.00 in od 16.00 do 18.00 ure, ter v večernih urah med raznimi kulturnimi prireditvami.


Nessun commento:

Posta un commento