martedì 11 aprile 2023

KOMIGO - Kulturni dom Go Moj život je Rokentrol - 12.4.

 Festival Komičnega gledališča “KOMIGO 2023”

Tretja predstava

»MOJ ŽIVÒT JE ROKENTROL«

Sreda, 12. aprila 2023 ob 20.30

KULTURNI DOM GORICA




V
sredo, 12. aprila 2023 s pričetkom ob 20.30, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul, Brass 20), v okviru 20. trojezičnega Festivala komičnega gledališča »Komigo 2023«, tretja predstava, in sicer glasbena komedija »Moj živòt je ROKentROL«, v produkciji skupine »Smejmo se« iz Preddvora. V glavnih vlogah nastopata Gojmir Lešnjak – Gojc in Jaša Jamnik ob glasbenem spremstvu skupine Vis d'Dohtars.


Moj živòt je ROKentROL je svež, aktualen gledališki dogodek, ki govori o življenjski metamorfozi rock generacije. Zgodba je neobičajen premislek, obračun in povzetek slehernika pred vstopom v »zrelo« življenjsko obdobje; ob tem pa družbi, svetu in predvsem sebi, s pomočjo humorja, komike in samoironije, drži neizprosno zrcalo realnosti.

V uprizoritvi se Gojmir Lešnjak prelevi v rock pevca Gojca in se sprehodi skozi trinajst avtorskih songov. Vtis rock koncerta vedno znova zmotijo različni vsiljivci: hišnik, novinar, akviziter, poslovnež … (odrsko jih upodobi Jaša Jamnik), ki se zapletejo v najrazličnejše nesporazume in konflikte z vsemi nastopajočimi.

Vse skladbe, ki izvirajo s pestre palete rock glasbe, blues, country, pop, reggae, swing, rap, funk … v živo izvaja glasbena skupina preverjenih glasbenikov VIS d’Dohtars, ki jo sestavljajo: kitarski virtuoz Robert Pikl, izjemni Jože Hauko na basu, udarni Peter Ogrinc na bobnih ter briljantni klaviaturist in glasbeni vodja Miran Juvan.

Glasbeno scenski dogodek Moj živòt je ROKentROL priporočamo privržencem rock glasbe od starosti S do XXL in vsem ljubiteljem neizprosnega humorja – ljudem, ki razmišljajo po svoje.


Vstopnina: redni 15,00 €; znižani (upokojenci, študenti, brezposelni) 10,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it. 


Festival Komigo prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju s teatrom SNG Nova Gorica, z Kulturnim domom Nova Gorica, s Slovenskim stalnim gledališčem (SSG) iz Trsta, z Glasbeno matico, z Glasbeno akademijo Santa Croce iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi: Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, pihalni orkester Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha ter Društvo beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so občine Gorica, Nova Gorica (EPK 2025), Sovodnje ob Soči in Doberdob ter Slovensko kulturno gospodarska zveza (SKGZ). Finančno prispevajo Dežela FJK, Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Fundacija goriške hranilnice.


Nessun commento:

Posta un commento