venerdì 14 aprile 2023

Fwd: Dinamitke Grande concerto con ospiti - SNG Nova Gorica, domenica 23.4. alle 18:00

 Festival Komičnega gledališča “KOMIGO 2023”

 »čezmejni« muzikal

»DINAMITKE – VELIKI KONCERT Z GOSTI IZ MAMMA MIE!«

Nedelja, 23. aprila 2023 ob 18. uri

SNG NOVA GORICA




V
nedeljo, 23. aprila 2023 s pričetkom ob 18. uri, bo v gledališču SNG v Novi Gorici (trg Edvarda Kardelja 5), v okviru 20. trojezičnega Festivala komičnega gledališča »Komigo 2023«, izreden »čezmejni« gledališki dogodek, in sicer eksplozivni koncert s humorjem »Veliki koncert z gosti iz Mamma mie!«, v produkciji »Prospot« iz Radovljice. Na odrskih deskah novogoriškega gledališča se nam bodo predstavile Dinamitke, oz. vehementne slovenske igralke kot Alenka Godec, Damjana Golavšek in Simona Vodopivec Franko ter drugi sodelujoči iz priznanega muzikala »Mamma mia!«.


Neuničljive Dinamitke iz muzikala Mamma Mia! ponovno prihajajo v Novo Gorico. Po mnogih sezonah nastopanja v najuspešnejšem slovenskem muzikalu vseh časov so se dokazale tudi v novem, drugačnem in prav tako spektakularnem koncertu. Tokrat se nam predstavljajo v še svetlejšem soju žarometov, ki neizogibno ponuja to, kar jih je še posebej zaznamovalo in odlikovalo na odru muzikala: prijateljstvo, igriva radost in nezaustavljiva življenjska energija.

Neukrotljive Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek se vam bodo z barvitim izborom pesmi predstavile v vsem svojem glasbenem sijaju. Poleg »železnega« programa iz muzikala bodo prav poseben ton in vsebino koncertu dodali izjemni soustvarjalci muzikala Mamma Mia!: legendarna Tomaž Domicelj in Gojmir Lešnjak – Gojc, maestro Patrik Greblo, Mamma Mia! Band, vrhunski plesalci iz Bolera, muzikalci in drugi sodelujoči iz muzikala Mamma Mia!

Vse skupaj pa bosta s svojo iskrivostjo, hudomušnostjo in šarmom v izjemen večer povezala priljubljena mojstra besede, pesmi in igre – Jure Sešek in Marjan Bunič.


Svojevrstni »eksplozivni muzikal« prirejajo v skupnem sodelovanju sklopu 20. izvedbe trojezičnega gledališkega projekta KOMIGO 2023, Kulturni dom v Gorici, Slovnesko narodno gledlaišče (SNG) Nova Gorica, Slovensko stalno gledališče (SSG) iz Trsta, Kulturni dom Nova Gorica in z združenje Terzo Teatro iz Gorice. Gre za poseben kulturni dogodek, ki bo prvič čezmejno združil »goriške abonente«: Komigo-ja, SSG-ja, združenja Terzo Teatro iz Gorice in SNG-ja iz Nove Gorice. Pokrovitelji dogodka so. občini Nova Gorica in Gorica (EPK 2025), Dežela Furlanija Julijska krajina, Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Skgz in Fundacija goriške hranilnice.


Vstopnina: redni 20,00 €; znižani (upokojenci, študenti, brezposelni) 16,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: Kulturni dom, tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it ali SNG Nova Gorica, tel. 00386 (0)5 335 22 47, blagajna@sng-ng.si.


.


Nessun commento:

Posta un commento