giovedì 19 gennaio 2023

Dobrodelni koncert za Kras - v petek, 27.1. v Kulturnem domu v Gorici

 TISKOVNO POROČILO



»HVALA ZA POMOČ NAŠIM GASILCEM IN PROSTOVOLJCEM«

DOBRODELNI KONCERT »ZA KRAS«

Nastopajo: TISH, DAMJANA GOLAVŠEK in BIG BAND NOVA

Petek, 27. januarja 2023 ob 20. uri

KULTURNI DOM GORICA



Mnoge slovenske kulturne organizacije, med katerimi sta v prvi vrsti Kulturni dom in kulturna zadruga Maja, se redno pridružujejo humanitarnim akcijam, ker menijo, da dajati prinaša večjo srečo in izpolnitev, kot prejemati.

Skupno z kulturnima društvoma Kremenjak iz Jamelj in Danica z Vrha in pod pokroviteljstvom krovnih organizacij SKGZ in SSO ter občin Doberdob in Sovodnje ob Soči, se tokrat Kulturni dom in zadruga Maja zavestno in aktivno pridružujeta osrednji solidarnostni glasbeni pobudi: »Dobrodelni koncert »za Kras« - hvala za pomoč našim gasilcem in prostovoljcem«. Pobudnika tega solidarnostnega koncerta sta Rotarijski klub »Siliganum« iz Solkana in glasbeno društvo »Nova« iz Nove Gorice.

Dobrodelni koncert bo na sporedu v petek, 27. januarja 2023, ob 20. uri v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass, 20). Na odrskih deskah doma se bo ob tej priložnosti predstavil novogoriški orkester Big band Nova z dvema izvrstnima gostjama, ki ju goriška publika dobro pozna: slovensko pevko in igralko Damjano Golavšek ter Tish – Tijano Borić, mlado in nadebudno pevko iz Gorice. 

Izkupiček dobrodelnega koncerta bo izročen gasilcem in prostovoljcem (z Goriškega in Novogoriškega), ki so pomagali pri gašenju lanskega požara na Krasu.


Tish oz. Tijana Borić, je 23-letna Goričanka srbskih korenin, ki je obiskovala slovenske drugostopenjske srednje šole v Gorici, je zaslovela pred nekaj leti z nastopom v priljubljeni italijanski Tv-oddaji Amici di Maria De Filippi. 


Damjana Golavšek je znana slovenska avtorica in pevka. Večkrat je nastopila na festivalu Melodije morja in sonca, na Pop delavnici in festivalu Slovenskih popevk.  Leta 2015 je bila izbrana za eno izmed glavnih vlog v slovenski različici muzikala Mamma Mia!. Že vrsto let nastopa s skupino Dinamitke, ki so leta 2019 izdale svojo prvo avtorsko skladbo »V mojem filmu«. V letu 2022 je bila ena izmed tekmovalk 6. sezone šova »Znan obraz ima svoj glas«.


Big band Nova deluje že od leta 1996, ko je bilo ustanovljeno tudi Glasbeno društvo Nova. Pobudniki so sledili ideji o ustanovitvi tovrstne zasedbe v Novi Gorici. V njem sodelujejo mladi talenti, ljubitelji glasbe in profesionalni glasbeniki. Sprva skromni nastopi, so do danes prerasli v obsežnejše celovečerne koncerte. Orkester vodi priznani slovenski dirigent Damjan Valentinuzzi.


Vstopnina (dobrodelni prispevek): € 20,00. Za informacije in predprodajo vstopnic: Kulturni dom Gorica (Ul. Brass 20 - tel. +39 0481 33288 – info@kulturnidom.it).




Nessun commento:

Posta un commento