venerdì 10 giugno 2022

Avv: lunedì Paolo Rossi a Gorizia - KOMIGO - lunedì, 13.6. Centro culturale

 TISKOVNO SPOROČILO



Festival Komičnega gledališča “KOMIGO 2022”

PAOLO ROSSI - KOBAU na odru KULTURNEGA DOMA V GORICI

Ponedeljek, 13. junija 2022 ob 20.30

KULTURNI DOM GORICA



V ponedeljek, 13. junija 2022 ob 20.30 uri, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul, Brass 20), v okviru 19. trojezičnega Festivala komičnega gledališča »Komigo 2022«, tretja predstava, in sicer komedija »Un immenso futuro repertorio« (Ogromen bodoči repertoar). Prvič se bo na odru goriškega kulturnega hrama predstavil priznani italijanski gledališki igralec Paolo Rossi - Kobau.

Paolo Rossi je rojen v Tržiču in  sodi med najbolj inovativne italijanske gledališke igralce, oz. avtorje, ki z njemu značilno ironijo pritegnejo pozornost gledalcev. Rossi poudarja,  da gre pri goriškem nastopu za predstavo, ki da „po pravici povedano – še nastaja“. Pri tem pripomni, da je predstava vezana na obdobje epidemije, ki da je zanj imela tudi pozitivno plat. Omogočila mu je namreč razmislek, a tudi delo v povsem drugačnem okviru. Predstava bo svojevrstna. Gre za nov žanr, porojen iz dosedanjih gledaliških izkušenj.

»In za zaključek, mi dovolite«, dodaja Paolo Rossi, »da se tokrat v Gorici v Kulturnem domu, predstavim gledalcem festivala Komigo s svojim pravim imenom: Paolo Rossi Kobau, saj se je moj oče pisal Nello Rossi Kobau. Moja babica Vanda pa je izhajala iz bližine Divače. Na obmejnem področju, kot je goriško, je prav imeti dva priimka in navsezadnje tudi zveni zelo lepo!«, še rad poudarja tržiški umetnik.


Vstopnina: redni 15,00 €; znižani (upokojenci, študenti) 10,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it. Vstop v dvorano bo možen z FFP2 masko.


Festival Komigo, komično gledališče v slovenskem, italijanskem in furlanskem jeziku, prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju z združenjem Kudus - Kulturnim domom Nova Gorica, s Slovenskim stalnim gledališčem (SSG) iz Trsta, z Glasbeno matico, z Operno akademijo Santa Croce iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi: Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha ter Društvo beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so: Dežela Furlanija Julijska krajina, Občine Gorica, Nova Gorica, Doberdob in Sovodnje ob Soči ter Urad Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, Slovensko kulturno gospodarska zveza (SKGZ) in Fundacija goriške hranilnice.


Nessun commento:

Posta un commento