giovedì 8 settembre 2022

KOMIGO v Gorici 13.9. Predstava za vsako priloznost

 TISKOVNO SPOROČILO



Festival Komičnega gledališča “KOMIGO 2022”

»PREDSTAVA ZA VSAKO PRILOŽNOSTO«

z orkestrom KRAS iz Doberdoba

Torek, 13. septembra 2022 ob 20.30

KULTURNI DOM GORICA





V
torek, 13. septembra 2022 ob 20.30 uri, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul, Brass 20), v okviru 19. trojezičnega Festivala komičnega gledališča »Komigo 2022«, peta predstava, in sicer glasbena komedija »Predstava za vsako priložnost«, v priredbi SiTi Teatra iz Ljubljane. Na odru se nam bodo predstavili  svojevrstna slovenska igralca Lado Bizovičar in Gašper Konec ter pihalni orkester Kras iz Doberdoba.


Vsak dan je praznik! Praznujte jih vse naenkrat  v novi uspešnici druščine, ki je navduševala že z uspešnico Slovenska muska od A do Ž, Jureta Karasa, Gašperja Konca in Lada Bizovičarja!

Naj praznujete rojstni dan, obletnico, veseli december, silvestrovo, valentinovo, obletnico podjetja ali zgolj dejstvo, da ste končno uspeli partnerja zvleči v gledališče - vsaka priložnost je prava za ogled Predstave za vsako priložnost!

Nekdo v občinstvu ima rojstni dan. Ker se Lado  ne more upreti priložnosti, da bi proslavil tako pomemben dogodek in ker zelo rad govori, nam bo v svoji novi predstavi povedal vse kar ve, pa tudi vse česar ne ve, o veselju, sreči, ljubljanskih ženinih, modernih otroških imenih, fankliščinah, seksu po tridesetem in nasilnih cvetličarjih. Ob živi glasbeni spremljavi bo poskušal odgovoriti na težka vprašanja, kot so "kaj je najslabše darilo na svetu", "kaj imajo čaplje z vzgojo otrok" ter "koliko kitic ima pesem Kolk'r kapljic?" Kot se za rojstni dan spodobi, bo tudi kakšno zapel.

Za trenutek odložite delo in skrbi, čas je za Predstavo za vsako priložnost!


Vstopnina: redni 15,00 €; znižani (upokojenci, študenti) 10,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it.


Festival Komigo, komično gledališče v slovenskem, italijanskem in furlanskem jeziku, prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju z združenjem Kudus - Kulturnim domom Nova Gorica, s Slovenskim stalnim gledališčem (SSG) iz Trsta, z Glasbeno matico, z Operno akademijo Santa Croce iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi: Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha ter Društvo beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so: Dežela Furlanija Julijska krajina, Občine Gorica, Nova Gorica, Doberdob in Sovodnje ob Soči ter Urad Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, Slovensko kulturno gospodarska zveza (SKGZ) in Fundacija goriške hranilnice.


Nessun commento:

Posta un commento