mercoledì 21 settembre 2022

jutri koncert Akustika Duo - gostilna Turri v Štandrežu četrtek, 22.9.

 SPOROČILO ZA MEDIJE




Koncert goriške skupine

AKUSTIKA DUO (Giulia Provvidenti in Mauro Tesolin)

Četrtek, 22. septembra 2022, ob 20.30

v gostilni »Pri Turriju« v Štandrežu (pri Gorici)





V četrtek, 22. septembra 2022 s pričetkom ob 20.30, bo v prostorih priznane goriške gostilne »Pri Turriju« v Štandrežu pri Gorici, (Trg Sant'Andrea 11), glasbeni dogodek, na katerem se bo predstavila goriška skupina
Akustika duo, katero sestavljata mlada pevka Giulia Provvidenti in kitarist Mauro Tesolin.


Duet je nastal leta 2021 na podlagi sodelovanja med Giulio Provvidenti (glas) in Maurom Tesolinom (kitara). Dvojica ponuja še ne objavljene pesmi, ki sta jih sama napisala in pa coverje, ki sta jih priredila v akustični verziji. S pomočjo Maurove kitare, zaživijo Giuljina besedila in ustvarijo melodične pop pesmi.


Giulia Provvidenti je mlada pevka, ki je z nastopi pričela kot solistka v gostinskih lokalih. Najraje je prepevala pop coverje. Leta 2016 je izšla njena prva zgoščenka „Dimmi chi sei“ z uradnim video clipom posnetim v Gorici. Naslednje leto je izšla nova zgoščenka „Fermare il mondo“ z besedilom, ki ga napisala sama. Ker rada ustvarja z besedami, je začela pisati besedila za svoje pesmi in ji pri tem pomaga Mauro Tesolin, ki skrbi za glasbeni del pesmi.


Mauro Tesolin. Njegova glasbena pot se je pričela s klasično kitaro. Sodeloval je s kantavtorjem Ginom Pipio in je avtor mnogih njegovih pesmi, med katerimi tudi znane „Gorizia in Scartozo“. V naslednjih letih je bil član številnih glasbenih skupin (Menestrelli, Cobra, Pink Passion...). Sedaj sodeluje s skupino I Trovieri in nadaljuje glasbeni projekt, ki ga je začel Gino Pipia s pesmimi, ki govorijo o Gorici.


Svojevrstni glasbeni dogodek prirejajo v skupnem sodelovanju Kulturni dom Gorica, kulturna zadruga Maja iz Gorice (v okviru projekta »Odkrivajmo talente«), kulturno društvo Oton Župančič iz Štandreža in gostilna »Turri« iz Štandreža, s pokroviteljstvom Dežele Furlanije Julijske krajine. 


Vstop je prost z možnostjo večerje. Za rezervacijo naj se lahko zainteresirani neposredno obrnejo na gostilno »Turri« v Štandrežu (tel. +39  0481 21856).


Nessun commento:

Posta un commento