venerdì 2 settembre 2022

Gorica: Komigo è tornato - festival teatrale

 Tiskovno poročilo



Kulturni dom Gorica: Vrača se gledališki festival KOMIGO


Do junija letos so v goriškem Kulturnem domu izpeljali »prvi del« letošnje abonmajske sezone trojezičnega gledališkega festivala »Komigo 22«. Na sporedu je bilo pet komediji v rednem abonmaju ter štiri izvenabonmajskih dogodkov. Posamezni dogodki so v spomladanskem času pritegnili pozornost in navdušili številne obiskovalce, saj so imena kot Boris Kobal, Boris Devetak, Paolo Rossi, Angelo Floramo in drugi, stvarna garancija za prijetno »komigo vzdušje«.

S septembrom se v goriško kulturno sredino ponovno vračajo napovedane komedije »drugega dela«, letošnjega abonmaja Komigo 22.

Na odru goriškega Kulturnega doma se bodo namreč zvrstili tri abonmajski dogodki in eden izven abonmaja. Prva predstava v abonmaju bo na sporedu že v torek, 13. septembra (ob 20.30 uri), ko se nam bodo na odru  Kulturnega doma predstavili igralci Siti teatra iz Ljubljane, skupno z pihalnim orkestrom Kras iz Doberdoba v posebnem »prazniku«, oziroma s »Predstavo za vsako priložnost«. Teden dni kasneje,  v torek, 20. t.m. pa bo na sporedu komedija Špasteatra iz Mengeša »Erotika po Emeršiču«, z nadvse nadebudnim in naši zamejskih publiki dobro znanim slovenskim gledališkim igralcem iz komedije »Butelj za večerjo«, Bojanom Emeršič.

V soboto, 1. oktobra (ob 20.30 uri) pa bo gost Kulturnega imitator Andro Merkù,  s svojevrstnim premierskim showom, ki nosi naslov »Misto voci senza panna«.

Zaključni izvenabonmajski dogodek pa bo na sporedu v sredo, 26. oktobra s komedijo »5 x Una«, oz. poklon preminuli goriški gledališki igralki Maji Monzani«  skupine La Meridiana iz Gorice..

Pri blagajni Kulturnega doma v Gorici (ul. Brass 20 – tel. 0481.33288) je v teh dneh že v teku predprodaja vstopnic za posamezne zgoraj omenjene predstave, ki jih zares ne gre zamuditi.


Nessun commento:

Posta un commento