venerdì 11 novembre 2022

25-letnica zbora Danica - 17.11. v Gorici Kulturni dom

 TISKOVNO SPOROČILO




Koncert z gosti ob 25-letnici delovanja ŽVS DANICA iz Vrha

»…ČE KRAŠEVKA TI SVOJE DA SRCE…«

Četrtek, 17. novembra 2022 ob 20. uri

Kulturni dom – Gorica 





V četrtek, 17. novembra 2022, s pričetkom ob 20. uri, bo v veliki dvorani Kulturnega doma v Gorici (ul. I. Brass 20 - Italija), poseben glasbeni dogodek
»…Če Kraševka ti svoje da srce…«, ki ga prirejata kulturno društvo Danica in Kulturni dom iz Gorice, ob 25-letnici ženske vokalne skupine Danica iz Vrha in 41-oblentici delovanja goriškega kulturnega hrama.


Svojevrstni glasbeni dogodek bosta povezovala Katerina Citter in Jari Jarc. Pri tem pa jima bosta pomagali Tanka in Dolka, pravi Kraševki. Glasove vrhovskih pevk bodo popestrili videoposnetki Valerie D'Alberto in Aljoše Gergoleta; gostje koncerta pa bodo kantavtorka Paola Rossato iz Gorice, pevka Martina Feri iz Trsta in dekliška vokalna skupina Biseri. Za instrumentalno obogatitev bodo poskrbeli Anisja Volčič (violina, SCGV E. Komel - učitelj Jurij Križnič), Tina Jarc (violončelo) in harmonikarji KD Kremenjak (učitelj Zoran Lupinc). Žensko vokalno skupino Danica vodi nadvse uspešno Jana Drasič. Režijske obveznosti pa je prevzel Andrej Pahor iz Gorice.


Vstop prost. Za informacije: tel. + 39 0481 33288 - info@kulturnidom.it.


Večer prirejata ženska vokalna skupina Danica iz Vrha in Kulturni dom v Gorici, v sodelovanju z Zvezo slovenskih kulturnih društev in kulturno zadrugo Maja iz Gorice (v sklopu projekta »Odkrivajmo talente«), pod pokroviteljstvom Dežele Furlanije Julijske krajine, Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Slovensko kulturno gospodarsko zvezo.


Nessun commento:

Posta un commento